Middagssalat med gulrøtter og kikerter

Gulrøttene spiller hovedrollen i denne nydelige salaten med smak av chili, mynte og bladpersille. Server den gjerne som en egen rett eller som tilbehør til middag. Her kan du bruke grillede gulrøtter.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  2. Vask og tørk gulrøttene. Del dem i 2 på langs og deretter i grove biter.
  3. Bland dem med olivenolje, chilipulver og litt salt og pepper og fordel dem utover på et stekebrett.
  4. Bak gulrøttene nesten møre i oven i 25- 30 minutter. Gulrøttene kan gjerne gi litt tyggemotstand. Du kan også bruke grillede gulrøtter.
  5. Hell vannet av kikertene og skyll dem godt under rennende kaldt vann. La de dryppe godt av.

    Bland dem med spisskummen og rist dem i en tørr stekepanne (da blir de ekstra sprø) eller legg dem sammen med gulrøttene de 15 siste minuttene i ovnen.

  6. Vask og tørk vårløk og skjær dem i tynne skiver.

  7. Finhakk persille og mynte.
  8. Smuldre fetaost i biter.
  9. Bland alle ingrediensene forsiktig og legg på et fat. Dryss over urter og tranebær.
  10. Server salaten med noen dråper god olivenolje og eddik.

Grovhakkede mandler eller valnøtter er nydelig i denne salaten.

I stedet for å bake gulrøttene, kan du grille dem.

Del på Facebook